Monday 9 January 2012

Mire is jó linkajánlás?


Egy szépen megszerkesztett oldalnál már csak az a szebb ha látogatott is.

De honnan jönnek a látogatók?
Amennyiben offline marketinget használunk, azaz szórólapozunk, plakátozunk, ismerősöknek ajánljuk az oldalunkat és szolgáltatásunkat vagy csak egyszerűen jó helyen van az üzletünk és sok a betérő ügyfél akit utána az oldalunkra irányíthatunk, abban az esetben lesz általunk generált ügyfélkör.

Viszont, ha online eszközökkel is hirdetni szeretnénk magunkat - már pedig muszáj az interneten és az internetben gondolkodnunk, ha újabb rétegeket szeretnénk megszólítani és meghódítani -, akkor alapkövetelmény az, hogy a keresőkben (legfőképp a google-ben) minél jobb helyen szerepeljünk.

Ennek egyik legköltséghatékonyabb módja az, hogy sok értékes weboldal mutasson a mi oldalunkra. Minél több oldal hivatkozik ránk, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy jobb helyre kerülünk a google találati listáján és ezáltal több látogató érkezik hozzánk a google-ön (és persze a ránk mutató oldalakon) keresztül.

Persze, minél nagyobb a konkurencia és minél tágabb a választott kulcsszó annál költségesebb és hosszabb ideig tart a munka.

Mitől függ egy ránk mutató link az oldalunkra jó-e vagy sem?

- minél relevánsabb szövegkörnyezetű oldal mutasson az oldalunkra
- magas page rank értékű oldalnak erősebb hitelt ad a google

Emellett persze fontos még az oldal életkora, frissessége, ereje, gyorsasága, nagysága és elhelyezése is, de kevesebbet nyomnak ezek a latban, mint az, hogy az oldalt hányan látogatják.

A látogatók nagy része pedig a keresőkből vagy tematikus oldalakról érkezik.  Ezért a link ajánlás a kereső optimalizálás alapvető fontosságú művelete.

Nagyobb cégek a linkajánlást 500 ft+áfa / linkért értékesítik.

Nálunk egy kezdő bemutatkozó oldalhoz INGYEN 20 ajánlott link jár, ami az előző számokkal kalkulálva bruttó 12700 Ft megtakarítást jelent Önnek.


Ez nem csak azt jelenti, hogy Ön pénzt takarít meg, de azt is, hogy Önnek nem kell a linkajánlás monoton, összetett és lassú folyamatával foglalkoznia, sőt, azt is, hogy oldala már a megszületése pillanatától értő kezekbe kerül, olyanokéba, akik gondoskodni tudnak az új honlap sikeres jövőjéről.

Rendeljen tőlünk linképítést ingyen új oldalához! ITT
Ha Ön már ügyfelünk, vagy rendelkezik weboldallal, kérjen tőlünk HALADÓKNAK szóló árajánlatot ITT:

No comments: